23948sdkhjf

Ny vd för MölnDala

Ska driva ett av Västsveriges större byggprojekt.
Från den 1 oktober är Bjarne Fjellanger ny vd för MölnDala Fastighets AB som leder byggkonsortiet Forsåker.

– Min erfarenhet från andra konsortier är att det går att skapa en förståelse för varandras affärer, intressen och olika roller, säger Bjarne Fjellanger i ett pressmeddelande .

Fjellanger är utbildad byggnadsingenjör från Göteborgs Tekniska Institut och har därefter haft samtliga sina tidigare arbetsplatser inom bygg och fastighet, bland annat på KF Fastigheter, Steen & Ström och Veidekke.

Etablering av Forsåker

Etableringen av Forsåker är ett de större byggprojekt i Västsverige de närmaste 10-15 åren. På ett 24 hektar stort område mellan Mölndalsbro och Kvarnbyn ska närmare 300 lägenheter att byggas och tusentalet arbetsplatser skapas.

– Forsåker har alla förutsättningar att bli ett av Sveriges mest spännande mötesplatser, både för boende och när det gäller att skapa attraktiva arbetsplatser, konstaterar Bjarne Fjellanger.

I byggkonsortiet ingår bolagen Aspelin och Ramm, ByggVesta, Peab, Trollängen, Veidekke och Wallenstam. Byggbolagen har fått tilldelade byggoptioner på 20 000 – 35 000 kvadratmeter var.

MölnDala har option på ytterligare 40 000 kvadratmeter för att kunna bjuda in mindre byggbolag och lokala entreprenörer.

Byggstarten för bostäder är planerad till 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079