23948sdkhjf

HSB växlar upp

Rekordresultat ger möjlighet att öka bostadsproduktionen.
HSB:s nationella nyproduktionsbolag HSB Projektpartner AB går mot ett rekordresultat. Det visar den senaste delårsrapporten.

Intäkterna ökade till 1 115 miljoner kronor (905). Resultat före skatt uppgick till 191 miljoner kronor (113). Rörelsemarginalen ökade till 13,7 procent (11,8). Avkastning på eget kapital uppgick till 19,5 procent (13,2).

– Vi presenterar ett fantastiskt bra resultat, samtidigt som vi har en stark balansräkning och starkt rörelsekapital. Detta sammantaget är en bra styrka när vi nu måste öka förvärvstakten, säger Magnus Ekström, chef Ekonomi och Finans, HSB Projektpartner.

För att möta den stora efterfrågan runt om i landet ligger nu fokus på att öka projektportföljen så att fler bostäder kan erbjudas till försäljning.

– Eftersom det är bostadsbrist i majoriteten av Sveriges kommuner har HSB en unik möjlighet att bidra genom att vi bygger i hela landet och låter vinsten gå tillbaka till nya bostäder. Nu måste vi fylla på med mark för att utveckla nya projekt om vi ska behålla positionen som den aktör som byggstartar flest bostäder utanför Stockholmsområdet, säger Anders Wallner tf. vd HSB Projektpartner.

HSBs bosparande har också ökat stadigt under samma period med cirka 1 000 nya bosparare per månad, till 112 500 stycken.

Läs mer om: HSB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093