23948sdkhjf

Nytt förvärv: Beijer Byggmaterial fortsätter växa

Tar över ny verksamhet. "Första viktiga steget i en vidare expansion", kommenterar vd:n.
Beijer Byggmaterial AB fortsätter expandera med stort fokus på västra Sverige, och förvärvar Mölnlycke Trä AB – en fristående del av Woody Bygghandel. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

"Med förvärvet har Beijer 72 anläggningar och stärker därmed sin position som Sveriges största helägda bygghandelskedja", skriver Beijer i pressmeddelandet.

– Beijer har under de senaste åren förvärvat över 20 anläggningar och är därmed drivande i den pågående konsolideringen av bygghandeln. Drivkraften bakom detta är ökade och förändrade kundbehov, samt ett mycket bra facit från tidigare förvärv med stark tillväxt och resultatutveckling, säger Pierre Nyström, VD Beijer Byggmaterial och fortsätter:

– Göteborgsregionen är en av Sveriges mest expansiva regioner och en av våra prioriterade tillväxtmarknader. Förvärvet av Mölnlycke Trä AB är det första viktiga steget i en vidare expansion och vi är mycket glada att välkomna Mölnlyckes organisation in i Beijer. De tidigare ägarna och alla medarbetare har på ett utomordentligt sätt byggt upp en stark position både i Mölnlycke och i övriga Göteborg. Tillsammans med Beijers övriga styrkor ser vi fram emot att bygga vidare på dessa styrkor och ytterligare utveckla verksamheten.

Beijer har tidigare informerat om bolagets ambition att växa till 9-10 miljarder inom de kommande åren, och håller till dags dato den tillväxtplanen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078