23948sdkhjf

Premiär för ett av Sveriges största varuhus

Bauhaus slår upp portarna i Sisjön.
Som Building Supply tidigare rapporterat om inleddes byggstarten för ett av Sveriges största varuhus, Bauhaus i Sisjön, i november 2015.

Idag är det premiär.

På plats fanns Göteborgs kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson för att tillsammans Kenneth Litland, vd Bauhaus, klippa bandet till den 17 000 kvadratmeter stora byggnaden.

– Vi är mycket stolta över att kunna öppna Bauhaus i Sisjön. I tider då många byggvaruhuskedjor går med förlust, kan vi öppna ett av Sveriges största varuhus till följd av den ökade efterfrågan på vårt utbud, säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus Sverige, i ett pressmeddelande.

Öppningen är en del av Bauhaus kraftiga satsning på den svenska marknaden som planerar att anställa 1 100 nya medarbetare över hela landet, varav 250 personer nu kommer att arbeta i Sisjön.

Erbjuder de senaste koncepten

Varuhuset kommer att erbjuda alla de senaste koncepten från byggjätten, exempelvis montageservice, företagsservice och badrumsvärld. Varuhuset har även en av de modernaste drive-in-anläggningarna i Sverige.

Bakom byggandet av Bauhaus Sisjön står Alaska Fastigheter, som totalt planerar att bygga 100 000 kvadratmeter avsedda för kontor och handel i området. Fastighetsutvecklaren kommer även att etablera fler restauranger, lekland, bowling, hotell och en biograf i Sisjön.

– Att vi valde just Sisjön som ny etableringsort beror på att det är ett av Sveriges hetaste tillväxtområden, som även förutspås bli en av landets mest intressanta knutpunkter för handel, avslutar Johan Saxne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063