23948sdkhjf

Ökad efterfrågan för husfabrik

Smålandsvillan i Nacksta, Sundsvall, taktar upp.
Numera ägs Myresjöhus, där Smålandsvillan ingår, av norska koncernen Obos. I slutet av förra året beslutade de sig för att investera i en ny produktionslinje i Nackstafabriken, Sundsvall. Satsningen på drygt 17 miljoner gjordes för kunna producera radhus och parhus i deras koncept Start Living, för den norrländska marknaden.

Nu är den nya produktionen igång och företaget märker av en god efterfrågan för flera av hustyperna, rapporterar Sundsvalls Tidning.

I dag bygger man fyra Smålandsvillor i veckan i Nacksta. Prognosen pekar på 200 producerade villor, vilket är en klar ökning mot fjolårets 156 villor. Samtidigt har Start Living-husen börjat produceras och där är planen att takten ska öka i slutet av året.

– Det tar alltid en tid att få allt att fungera bra och få in rutinerna. Men går det som vi tänkt så behöver vi anställa några fler då, säger fabrikschefen Patrick Andersson, till tidningen.

Någon brist på efterfrågan på den nya hustypen är det inte.

– Nej, snarare står beställarna på kö. Så i dag är prognosen att vi i slutet av nästa år har ökat produktionstakten rätt mycket, till tre bostäder i veckan, säger produktionsledaren Daniel Näsholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11