23948sdkhjf

Bällstaudde bostadsutveckling vinner markanvisning

Byggstart för cirka 100 lägenheter 2018.
Vallentuna kommun ger Bällstaudde bostadsutveckling markanvisning för cirka 100 bostäder vid Gärdesvägen i Vallentuna tätort.

Byggstart är planerad till 2018 med inflyttning i slutet av 2019.

Lägenheterna utvecklas i ett attraktivt läge strax söder om kommunens nya kulturhus och bibliotek, nära Roslagsbanan.

Projektet är en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.

Markanvisning

I markanvisningstävlingen för tomten vid Gärdesvägen har flera olika intressenter fått lämna in anbud.

Bällstaudde Bostadsutveckling har producerat det vinnande förslaget för Gärdesvägen i samarbete med Reierstam Arkitektur.

– Gärdesvägen är ett riktigt intressant projekt med bra läge och relativt snabb byggstart. Vårt vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan och en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla, säger projektansvarig Jörgen Olofsson på Bällstaudde Bostadsutveckling i ett pressmeddelande.

2000 nya bostäder 2030

Vallentuna kommun och Bällstaudde Bostadsutveckling kommer tillsammans att utveckla planeringen för området vid Gärdesvägen.

Vallentunas ambition är att växa med småstadens kvalitet i fokus. De centrala i Vallentuna förväntas växa med upp emot mot 2000 bostäder fram till 2030.

Bällstaudde Bostadsutveckling ägs av Bällstaudde Fastigheter AB och Landsort Care 4 AB, ett bolag som huvudsakligen är inriktat på LSS-, vård- och omsorgsfastigheter samt bostäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062