23948sdkhjf

Vill skapa ny arena för samhällsbyggnad

Järfälla kommun vill leda utveckling inom bostadsbyggande.
Enligt ett pressmeddelande från kommunen har Järfälla en hög utbyggnadstakt för bostäder, vilket gör dem till "en lämplig plats för utveckling inom samhällsbyggnad".

Rent konkret innebär det att kommunen vill skapa en ny arena för utveckling inom samhällsbyggnad, kallad Barkarby Science Park.

– Forskning och utveckling är en viktig förutsättning för högre utbildning i Järfälla. Barkarby Science Park skulle kunna sätta såväl ett nationellt som ett globalt fokus på det arbete vi gör inom samhällsutveckling och stadsbyggnad, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

För att det utvecklingsarbete som Järfälla kommun driver ska få större effekt och spridning, samt för att det ska genomföras med flera olika aktörer över tid, har kommunstyrelsen nu beslutat att kommunen ska utreda möjligheterna för en gemensam arena.

Uppdraget, som går till kommundirektören, består i att ta fram ett koncept och en affärsmodell för inriktning, juridiskt upplägg och ekonomi över tid. Detta för att kunna igångsätta och långsiktigt driva Barkarby Science Park som en samverkansarena mellan privata och offentliga aktörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094