23948sdkhjf

Beskedet till de anställda: Bolaget ska avvecklas snabbt

Inga finansiärer villiga att gå in i konkursbolaget.
Under tisdagen fick de anställda på Hudiksvalls Entreprenad (Heab) beskedet att verksamheten kommer att avvecklas, rapporterar tidningen Hela Hälsingland.

– Mitt uppdrag var att finna en lösning, finansiärer som var villiga att gå in i verksamheten, men det lyckades inte, säger Peter Nisser, i en kommentar till tidningen.

Peter Nisser har på konsultbasis haft uppdraget att vända Heabs förlustverksamhet till vinst innan konkursen.

För de runt 75 anställda träder nu den statliga lönegarantin in under avvecklingstiden.

– Vi hoppas att de anställda kan få nya uppdragsgivare när bolaget avvecklas, säger ombudsman Christina Mattisson vid Transports avdelning 18 i Hälsingland.

Bland de anställda finns förare, grävmaskinster, verkstadspersonal och administrativ personal. Enligt de fackliga företrädarna finns vissa delar i bolaget som kan vara lönsamma, och deras förhoppning är att en ny ägare kan ta över dessa.

En del anställda kommer redan inom några dagar bli av med sin sysselsättning. I några fall kommer verksamheten att bedrivas i några veckor, men ingen del ska drivas längre än en månad. Längre än så uppges inte konkursförvaltare Magnus Cederlöv räkna med att det ska ta att avveckla konkursbolagets verksamhet. Han räknar med att det kommer att ta längre tid att sälja ut maskiner, fordon och andra av bolagets tillgångar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063