23948sdkhjf

Storbolag i konkurs – 75 anställda berörs

Entreprenadföretaget klarar inte av att betala sina skulder.
Företaget Hudiksvalls Entreprenad har på egen begäran försatts i konkurs och 75 anställda berörs. Det rapporterar SVT Gävleborg.

I konkursansökan till tingsrätten i Hudiksvall, som SVT tagit del av, skriver bolaget att man inte klarar av att betala skulderna och att det inte handlar om någon tillfällig nedgång.

Peter Nisser arbetar enligt SVT Gävleborg som konsult åt företagets ägare Stefan Lundin. Peter Nisser vill inte spekulera så mycket om orsakerna till konkursen men konstaterar att företaget utökat sin verksamhet på kort tid. Enligt den senast tillgängliga årsredovisning, från 2014, omsatte bolaget då drygt 131 miljoner kronor. Det var ett kraftigt lyft från omsättningen på 59 miljoner kronor, året innan.

– Företaget har växt otroligt snabbt, det har nästan fördubblats under tre års tid, berättar han och meddelar också att det kommer att bli ett möte med konkursförvaltaren i morgon. Efter det kommer personalen att informeras, säger Peter Nisser till SVT.

– Generellt sett är det svårt att få lönsamhet i verksamheten, särskilt när det gäller åkeridelen, fortsätter han.

Enligt SVT Gävleborgs uppgifter har bolaget under en längre tid dragits med ekonomiska bekymmer. Redan i somras varslade bolaget 25 anställda om uppsägning.

Hudiksvalls Entreprenad är omfattande. Företaget utför alla sorters entreprenadarbeten så som; vägar, grunder, dräneringar, stenarbeten, avloppsarbeten, timmertransport, krossverksamhet, med mera. Företaget har även ett flertal snickare som utför byggnadsarbeten inklusive kakelarbeten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079