23948sdkhjf

Nya ägare till Allegro Projekt

Köparna: "Förvärvet en viktig pusselbit i vår tillväxtstrategi".
Oscar Properties förvärvar 100 procent av aktierna i byggentreprenören Allegro Projekt. Enligt ett gemensamt pressmeddelande från bolagen kommer delägarna att fortsätta som operativt aktiva i bolaget och "varumärket förblir intakt som ett oberoende alternativ till de marknadsledande byggentreprenörerna".

– Allegro har via sitt breda kontaktnät och duktiga medarbetare utvecklats i snabb takt och kan i och med försäljningen till Oscar Properties ytterligare expandera med projekt på den externa marknaden samt med bostadsproduktion för Oscar Properties, säger Johan Swedberg, vd för Allegro Projekt.

– Vi kommer genom Allegros expertis att kunna effektivisera vår befintliga affärsmodell och över tid sänka våra byggkostnader. Förvärvet är också en viktig pusselbit i vår tillväxtstrategi. Allegro ger oss rätt förutsättningar att fortsätta växa utanför tullarna samtidigt som vi blir mindre känsliga för svängningar i sektorn genom att även kunna ta externa uppdrag, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094