23948sdkhjf

Züblin vinner Sjöfartsverkets miljardkontrakt

Uppdraget beskrivs som "ett av Sveriges största marina projekt".
Züblin Scandinavia AB har fått uppdraget av Sjöfartsverket att bygga Mälarprojektet – delen Södertälje kanal och sluss. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

Uppdraget, som är värt 1.183 miljoner kronor beskrivs av företaget som "ett av Sveriges största marina projekt".

Syftet med Mälarprojektet är att förbättra sjösäkerheten och tillgängligheten i de allmänna farlederna genom Södertälje kanal, 3 km lång, till hamnarna i Västerås och Köping. En viktig given förutsättning för anläggningsarbetena är att fartygstrafiken ska kunna fortgå parallellt med arbetena under hela byggtiden.

– Det är ett mycket viktigt och spännande projekt med många utmaningar. Vi har endast planerat in ett fåtal stopp i sjöfartstrafiken och minimal påverkan på omgivningen. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Sjöfartsverket och de boende i Södertälje samt att vara med och bidra till en förbättring av standarden för sjötrafiken till Mälaren” säger Pär Land, VD, Züblin Scandinavia AB.

Kontraktet omfattar nya slusshuvuden, slussportar, slusskammare, teknikhus, ny klaffbro över kanalen, ny spont längs hela kanalen inklusive krönbalk, ledverk, dykdalber, stödkonstruktioner för schakter, väntlägen, gångvägar, med mera.

Züblin har lång erfarenhet av infrastruktur- och grundläggningsarbeten. Tidigare projekt i Sverige omfattar bland annat etapper på Norra Länken och Citybanan i Stockholm samt pågående Marieholmstunneln i Göteborg och Akalla Trafikplats.

Entreprenaden skall utföras i samverkan med Sjöfartsverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062