23948sdkhjf

Skolstart för utrikesfödda ingenjörer

NCC erbjuder snabb väg in i branschen.
Det råder brist på kvalificerade tjänstemän inom hela bygg- och anläggningsbranschen i Sverige, och störst är bristen i storstadsregionerna.

Idag startar NCC:s Nystart, en arbetsmarknadsutbildning som är speciellt framtagen för utrikesfödda vuxna med ingenjörsutbildning.

Stort rekryteringsbehov

Utbildningen har tagits fram i ett samarbete mellan Kunskapsskolan och Arbetsförmedlingen med syfte att erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch som har ett stort rekryteringsbehov.

– NCC Nystart är ett initiativ som svarar mot ett verkligt rekryteringsbehov till riktiga jobb i vår verksamhet. Vi ser många vinster med utbildningen, förutom att möta vårt rekryteringsbehov ökar vi även mångfalden på våra arbetsplatser, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

NCC Nystart pågår under 46 veckor och är skräddarsytt för NCC. Utbildningen ska stärka kunskaperna i bland annat kultur, sociala normer på en arbetsplats, säkerhet och arbetsmiljö.

Teori varvas med praktik

Eleverna får språkinriktad undervisning och utbildning i hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Teori ska varvas med praktik med målsättning att deltagarna ska vara anställningsbara hos NCC efter utbildningen.

I den första utbildningsomgången ingår arton personer, varav fyra kvinnor. Deltagarna är främst högskole- och civilingenjörer, från nio länder. Undervisning samt praktik är förlagd till Stockholm, Uppsala samt Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109