23948sdkhjf

Sex bolag utvecklar Åseberget

Planerad byggstart 2018 för nytt Kungälvsprojekt.
Nyligen tecknades ett unikt samarbetsavtal mellan sex bostadsutvecklingsbolag och kommunägda Bokab AB för att exploatera Åseberget.

Det 300 000 kvadratmeter stora markområdet är en bergsplatå beläget i utkanten av centrala Kungälv som ägs av Bokab som också är initiativtagare till projektet.

Exploatörerna i fråga är Förbo AB, HSB Göteborg, Peab Bostad AB, AB Tornstaden, Wästbygg Projektutveckling Sverige AB och Ytterbygg AB samt Bokab som huvudman.

Planerna på att utveckla området har legat i pipeline under flera år och börjar nu ta form. I projekteringen ligger blandad bebyggelse med friliggande villor, radhus, två- och trevånings flerbostadshus och ett antal punkthus med upp till åtta våningar i såväl bostadsrätts- som hyresrättsform.

– Tanken är att uppföra mellan 1 000 och 1 500 bostäder. Bebyggelsen kommer att utgöra en ny stadsdel i Kungälv med varierande bebyggelsestruktur och upplåtelseform. Intresset för exploateringen är mycket stort och mottagandet har varit fantastiskt, säger Peter Jakobson, vd på Bokab i ett pressmeddelande.

Om allt går som planerat går byggstart av stapeln under 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078