23948sdkhjf

Svagt ökat bostadsbyggande i Göteborg

Många påbörjade byggen i kommunen.
Det byggs alltfler bostäder i Göteborg. Under årets första halvår färdigställdes sammantaget 1 367 bostäder i kommunen, vilket är en svag ökning i jämförelse med samma period förra året.
Sammantaget färdigställdes 2 553 under helåret 2015. Det visar en rapport från kommunens fastighetskontor.

Studentbostäder och hyresrätter

Under andra kvartalet stod bland annat studentbostäder i stadsdelen Centrum och vid Beryllgatan i Västra Göteborg klara för inflyttning. I Örgryte Torp färdigställdes de första bostäderna och i Lundby den sista etappen i Västra Eriksbergs del Dockan.

Bland de bostadsbyggen som påbörjades under andra kvartalet i år finns studentbostäder på Lindholmen, Lundby samt ytterligare bostadsrätter i Krokslätt.
I Gårdsten påbörjades hyresrätter liksom i Angered, där även flera större flerbostads husbyggen påbörjats för första gången på närmare tio år.

Start om 731 nybyggda bostäder

Sammantaget inleddes byggande av 731 bostäder, varav 714 genom nybyggnad. I nybyggda flerbostadshus påbörjades 427 bostäder, varav 301 bostadsrätter och 126 hyresrätter. Byggtiden, från påbörjad till färdigställd bostad, varierar men för bostäder i fler- bostadshus färdigställda under förra året var den i genomsnitt sex kvartal. För småhus är tiden kortare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078