23948sdkhjf

Expansion: Derome öppnar ny bygghandel

"Förtätar mellan våra befintliga anläggningar", kommenterar vd Carl-Tore Bengtsson.
Derome har i dagarna träffat en överenskommelse att förvärva Carl Larsson Mekaniska Verkstads fastighet, på Hisingen Vädermotet i Göteborg.

"Efter ett flertal uppköp under några år, så börjar vi förtäta mellan våra befintliga anläggningar", skriver Derome i ett pressmeddelande.

– Vi förtätar för att öka tillgängligheten i Göteborgsområdet med våra befintliga anläggningar. Det är inte uteslutet att det kan bli fler förvärv och nyetableringar i regionen framöver, kommenterar Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Enligt företaget är läget för den nya anläggningen särskilt bra och viktigt. Vädermotet och Biskopsgårdens industriområde erbjuder två tillfarter och företaget har letat efter en lämplig fastighet här under lång tid. Trafikflödet är intensivt och behovet av byggmaterial är stort i området.

Derome kommer att bygga en 7000 kvadratmeter stor anläggning och satsa mycket på ett brett butiksortiment då det inte finns någon järnhandel i området. Anläggningen, som beräknas öppnas i april 2017, väntas innebära ett tjugotal rekryteringar.

– Vi tror på Hisingen och det är helt klart att det finns ett uppdämt behov lokalt. Med anläggningen kommer vi att korta ned hämttider för våra kunder som inte behöver åka långa sträckor i den täta trafiken. Hisingen har en stor byggnation och i med de företagsetableringar som görs, så ökar behovet av både bostäder och andra lokaler. Lokaliseringen av anläggningen kompletterar och inte minst avlastar de anläggningar vi har på Marieholmsgatan och i Mölndal, säger Carl-Tore Bengtsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094