23948sdkhjf

Flexator i stort isoleringsprojekt

Projektet utför tester och laborationer där effektiviteten i arbetsmomentet ”att fylla element med lösisolering” jämförs med skivisolering.
Flexator utför nu ett projekt inom Smart Housing Småland där fokus ligger på att utarbeta och utvärdera ett innovativt rationellt arbetssätt för isolering i husfabriker. Det framgår i ett pressmeddelande.

– Vi har länge försökt att hitta ett mer kostnadseffektivt sätt att lösa isoleringen inom husindustrin. Tack vare att vi nu kan vara en del av utvecklingsprojektet kan vi nu testa och utvärdera en helt ny arbetsmetod. Vår strategi är att ta den traditionella byggprocessen och anpassa den till ett industriellt flöde. Med detta arbetssätt uppnår man en bättre slutprodukt som gagnar kunderna då man har hela flödet under kontroll, säger Ola Adolfsson, vd på Flexator, i en kommentar.

Projektet utför tester och laborationer, där effektiviteten i arbetsmomentet ”att fylla element med lösisolering” jämförs med skivisolering. Man kommer att utvärdera fyllningsresultatet med avseende på fyllningsgrad, densitet och sättning och även studera skillnader i arbetsmiljö..

Den 17 augusti i år träffades ett femtiotal personer från trähusindustrin i Sverige på Träcentrum i Nässjö för att studera det test som genomfördes inom ramen för projektet med att isolera ett golvbjälklag från Flexator.

Projektet startades upp i mars 2016 och beräknas pågå under 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063