23948sdkhjf

Fönstertillverkare satsar stort

Investerar 100 miljoner för att växa: "Vi blir mer flexibla och att vi kan producera i en högre takt".
Svenska fönster i Edsbyn med 680 anställda satsar nu sammanlagt 100 miljoner för att kunna växa. Största investeringen på 50 miljoner blir en ny hyvellinje som beräknas stå klar 2018 samt en uppgradering av de hyvellinjer man redan har. Det skriver tidningen Hela Hälsingland.

– Vi vill ju långsiktigt förbättra vår konkurrenskraft och serva våra kunder på ett bättre sätt, säger produktionsdirektör Gunnar Genander, till tidningen och fortsätter:

– För produktionen innebär investeringarna att vi blir mer flexibla och att vi kan producera i en högre takt. Det här gör vi för att rusta för framtiden.

Svenska fönster i Edsbyn producerar för tillfället 2 000 fönster dagligen – i huvudsak för den svenska marknaden. Och bolaget ser positivt på framtiden då det både byggs nya hus och renoveringsbehovet av äldre hus är stort.

Svenska fönster i Edsbyn har – förutom en ny hyvellinje – dessutom börjat riva ut en gammal målerilinje för ett nytt och större måleri. Om allt går enligt plan kommer den nya linjen vara klar till våren 2017. Den satsningen beräknas kosta drygt 30 miljoner. Med det nya måleriet får företaget en högre kapacitet och man ska kunna måla både fönsterkarmar och bågar och i olika färger. I dag målas bara karmar och i vitt.

Vidare kommer företaget att satsa på att utöka kapaciteten vid förmonteringen och monteringslinjen. I investeringspaketet ingår också byte av gammal utrustning som limmaskin och spånfilter på taken för utsuget av spån.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063