23948sdkhjf

Assemblin decentraliserar funktioner

Syftet är att utveckla verksamheten och stärka kundnyttan.
Flera funktioner som centraliserades under Imtechs flagg, återgår nu till respektive bolag inom Assemblin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Funktionerna det gäller är bland annat HR, ekonomi, inköp och affärsutveckling. Enligt Assemblin får varje verksamhet, i samband med detta, en större möjligheter att utveckla sin egen installationsaffär och specialitet, utan att man tappar den styrka det innebär att vara multidisciplinär.

Assemblin har bolag inom VS, el och ventilation i Sverige. Dessa verksamheter stärktes väsentligt i och med att Assemblin i juli förvärvade Skanska Installation. Norge och Finland täcks av nationella enheter.

– En viktig del av vårt erbjudande är den bredd våra kompletterande verksamheter ger tillsammans. Detta efterfrågas av allt fler kunder som vill ha en enda partner för alla typer av installationer och installationsservice. Men samtidigt är det viktigt att ha fokus på de enskilda företagens specialiteter och på de lokala marknaderna och vilka specifika lösningar varje kund behöver. Det får vi genom att återföra viktiga funktioner till respektive bolag, säger Anne Veiksaar, varumärkes- och kommunikationschef, i pressmeddelandet.

– Beslutet att genomföra decentraliseringen togs efter att vi lyssnat noga på önskemål och behov ute i verksamheterna. Att denna decentralisering genomförs parallellt med integreringen av Skanska Installation i Assemblin passar också mycket bra, uppger Roger Axelsson, tillfällig vd och finanschef på Assemblin, vidare i pressmeddelandet.

Ett par nyckelfunktioner, IT och kommunikation/varumärke, kommer dock att ligga kvar på koncernnivå framöver.

– Arbetet med dessa uppgifter är bra att samordna för hela Assemblin, för att få ett så starkt stöd för verksamheterna som möjligt. Där det finns lika behov är det klokt att satsa på lika lösningar, kommenterar Anne Veiksaar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172