23948sdkhjf

Hon blir ny VD i Rikshem

Rekryteringen: "Ser fram emot att få leda ett så spännande företag vidare"
Sophia Mattsson-Linnala, i dag vd för kommunala fastighetsbolaget Huge Fastigheter AB, har utsetts till ny vd för Rikshem.

Hon har lång erfarenhet från ledande positioner i fastighetsbranschen. Sophia Mattsson-Linnala har tidigare bland annat varit vd på Sollentunahem och Botkyrkabyggen samt chef för finans- och ekonomienheten på SABO. Sophia Mattsson-Linnala tillträder tjänsten senast den 23 februari 2017.

- Rikshem har haft en mycket god tillväxt. Det finns en stor handlingskraft och utvecklingsförmåga i bolaget och jag ser fram emot att få leda ett så spännande företag vidare, säger Sophia Mattsson-Linnala i presskommentar.

Rikshems ägare, AMF och Fjärde AP-fonden, meddelar samtidigt att man avser att utse en ny styrelse för bolaget.

På en extra bolagsstämman, som ska hållas den 1 september, avses Bo Magnusson utses till ny styrelseordförande och Lena Boberg, Liselotte Hjorth samt Per-Gunnar Persson till nya ledamöter. Ebba Hammarström och Ulrika Malmberg Livijn avses väljas om.

– Jag är mycket nöjd över att Sophia Mattsson-Linnala har valt att ta sig an uppdraget som vd på Rikshem. Sophia kommer med sin gedigna erfarenhet och kompetens att ta Rikshem vidare i bolagets utveckling, säger Bo Magnusson, tillträdande styrelseordförande på Rikshem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078