23948sdkhjf

Uppstickarbolag illa ute – jagar kapital

Karlstadföretaget Mobile Composite Solutions "i överlevnadsfas", enligt lokala medier.
Building Supply har tidigare berättat om Karlstadföretaget Mobile composite solutions (MCS), vars gjutna moduler i ett plastbaserat kompositmaterial blir till isolerade hallar genom Rotite – ett patenterat tätningssystem. Företaget har andats stor framtidstro och idén är att konkurrera med hallbyggen av traditionella trä- och stålstommar.

Men nu rapporterar Nya Wermlands Tidningen att bolaget hamnat i ekonomiska bekymmer. Detta efter att bolagets engelska investeringsfond brutit sitt finansieringslöfte och bolaget haft svårigheter med att finna nya investerare.

– Det är bedrövligt att det blivit på det här sättet. Först blev vi lurade av en engelsk investeringsfond, Ukaf. Det gjorde att vi tappade fart i produktionen. Nu står vi där utan tillräckligt med kapital för att genomföra tillväxtfasen, säger Marcus Norström, vd i MCS, i en kommentar till tidningen.

– Två lokala investerare och en utländsk investerare har gått in. Almi Värmland och Vinnova har hjälpt till, men det räcker inte. Vi måste snabbt få in mer kapital annars går vi miste om den enormt viktiga tillväxtfasen och vi blir ett företag på sparlåga, kommenterar Göran Frödin, delägare och styrelseordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093