23948sdkhjf

Trafikverket: Då kan tunnelbygget starta

Grönt ljus för tunnelbygget på Lovön.
Som Entreprenad Supply rapporterat om tidigare skrev skrev Trafikverket och det italienska konsortiet JV Vanini CMC, i början av augusti månad, kontrakt för Lovös två bergtunnelentreprenader inom Förbifart Stockholm.

På sin hemsida bekräftar nu Trafikverket att kontraktet innebär att under hösten 2016 kommer byggarbetet igång successivt, och kommer att märkas av mer och mer under vintern. Entreprenören börjar med att etablera sig på de två arbetsområdena, på södra Lovö strax söder om golfklubben och på norra Lovö.

Arbetena kommer främst märkas av runt arbetsområdena och påverkar inte trafiken på Ekerövägen, enligt Trafikverket. Inte förrän sent i höst eller till vintern kommer de första sprängningarna att ske. Mer information och en mer detaljerad tidplan kommer att släppas under hösten.

Bakgrund
Trafikverkets upphandling av de två tunnelentreprenaderna överklagades av NCC i januari till Förvaltningsrätten och under våren vidare till Kammarrätten. I början av juli meddelade Kammarrätten att NCCs överklagan avslogs och nu har Trafikverket gett det italienska konsortiet JV Vianini CMC uppdraget att bygga arbetstunnlar, två tillfälliga hamnar, ramptunnlar och huvudtunnlarna för Förbifart Stockholm under Lovön i Ekerö kommun. Arbetena beräknas ta cirka sex år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079