23948sdkhjf

Derome bygger ny husfabrik

Skapar 100 nya jobb.
Hustillverkaren Derome satsar stort och bygger en ny husfabrik i Varberg. I anläggningen ska man tillverka färdiga lägenhetsmoduler och satsningen kommer att innebära 100 nya jobb.

Överenskommelsen innebär att husfabriken som ska tillverka färdiga lägenhetsmoduler är tänkt att byggas på ett markområde öster om E6:an, norr om väg 850 (Syllingevägen).

– Det känns väldigt bra och vi är stolta över att kunna erbjuda fler arbetstillfällen i kommunen. Vi kommer anställa montörer och hantverkare till alla delar av produktionen, säger Peter Mossbrant, vd för Derome Hus, i ett pressmeddelande.

Derome satsar ca 200 miljoner kronor på den nya anläggningen och håller just nu på att utveckla ett byggsystem för att skapa de färdiga lägenhetsmodulerna.

Blir sin egen kund
Ett av Deromes egna husbolag, Derome Mark & Bostad, kommer vara en av den nya husfabrikens stora kunder och står för en av de första ordrarna på 200 lägenheter.

Även Deromes egna förvaltningsbolag har beslutat att växla upp byggnationstakten till 200 nya hyreslägenheter per år för byggnation på flera platser runt om i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063