23948sdkhjf

Moelven tar över anställda

Det går riktigt bra för Moelvens svenska byggenheter just nu. Så bra att bolaget nu kan tar över omkring 100 bemanningsanställda. Det skrivet nwt på nätet.
– Det går jättebra. Vi har fulla orderböcker för hela 2016 och det mesta för 2017 är också fullbokat. Vi har inte varit med om något liknande tidigare, säger Johan Samuelsson, vd för Moelven ByggModul, till tidningen.

Det positiva orderläget innebär att företaget anställer vid fabrikerna i Torsby, Kil, Värmlandsbro och småländska Sandsjöfors.

– Vi anställer en bra bit över hundra personer. Men det är inga helt nya arbetstillfällen, utan det är bemanningsanställda som nu tas in som ordinarie, säger Johan Samuelsson.

Framför allt är det Kil och Värmlandsbro, där Moelven haft flest inhyrda medarbetare, som påverkas.

I Värmland kommer bolaget totalt att vara cirka 400 medarbetare tillsammans med de bemanningsanställda. Och man räknar med att öka ytterligare:

– Vi kommer ha ett fortsatt samarbete med bemanningsföretag då vi kommer behöva öka produktionen, säger Johan Samuelsson.

Stark ökning
I år planerar Moelven ByggModuler att tillverka totalt 5 000 moduler på alla fyra fabrikerna. Förra året gjordes 4 400 och året innan dess landade siffran på 3 800.

– Vi räknar med att göra 6 000 moduler år 2017. Det blir mycket skolor, förskolor, tillfälliga boenden, hyresrätter, bostadsrätter och manskapsbodar till byggplatser, säger Johan Samuelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078