23948sdkhjf

Han nappade på Wästbyggs PR-kampanj

Moderat ungdomspolitiker bodde en natt hos Visbyfamilj för att uppmärksamma bostadsbristen bland unga.
Den 3-10 juli arrangeras den så kallade Almedalsveckan, då landets makthavare och beslutsfattare samlas för en fullspäckad vecka i Visby på Gotland.

Som vanligt skapar veckan rusning efter boende med prisrally till följd. Men inför evenemanget gav, som Entreprenad Supply rapporterat om tidigare, Wästbygg politikerna chansen att tävla om en all-inclusive-natt i centrala Visby. Men det fanns en liten hake. Precis som hundratusentals unga vuxna i Sverige i dag fick du stå ut med att bo hos föräldrarna.

– Det är alltid väldigt svårt att hitta boende under Almedalsveckan. Har man varit där så kan man i någon mån relatera till hur våra studenter och ungdomar har det året om. Med den här kampanjen spinner vi vidare på den parallellen, säger Pero Popovski, som jobbar med att utveckla student- och ungdomsbostäder på Wästbygg.

Tävlingen vanns av moderata ungdomspolitikern Hugo Laigar, 20 år, som alltså fick en natt hos en vanlig familj i Visby.

– Jag tycker att det här var ett bra sätt att belysa bostadskrisen. Det var verkligen jättetrevligt. Intressant att få träffa en gotländsk familj och höra hur de ser på saker och ting. Vi hade ju aldrig träffats innan, och då blir det lite speciellt att komma till deras hem och umgås på ett så avslappnat sätt. Att få prata om både högt och lågt här i livet. Dessutom bjöd de på jättegoda tacos. Men att bo hos föräldrarna året om är inget jag skulle vilja göra. Det tror jag nog ingen i min ålder vill, säger Hugo Laigar, i ett pressmeddelande från Wästbygg.

Wästbyggs Pero Popovski hoppas att kampanjen ska ha lyckats hjälpa till att göra frågan mer aktuell för de som fattar besluten – och att fler prisvärda hyresrätter ska kunna börja byggas inom kort.

– Det pratas ofta om att ingen vill bygga den här typen av bostäder eftersom det är mer lönsamt med till exempel bostadsrätter i innerstan. Men vi har lärt oss hur man utgår från unga människors behov och samtidigt får lönsamhet i projekten. Vi är en av de aktörer som bygger flest ungdomslägenheter i storstadsregionerna i dagsläget. Och vi bygger gärna ännu fler. Men för att vi ska kunna göra det måste politikerna förstå hur pressande situationen är och upplåta mer mark till den här typen av projekt, avslutar Pero Popovski.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11