23948sdkhjf

SolTech tar stororder från byggjätte

Skanska beställer semitransparenta solceller till byggprojekt i Linköping.
SolTech Energys samarbete med Sapa Building Systems kring byggnadsintegrerade solcellsanläggningar har genererat i en första order från Skanska Sverige AB. Anläggningen ska integreras i en skola som Skanska bygger i den miljöprofilerade Vallastaden i Linköping. Det framgår i ett pressutskick

Ordervärdet är på totalt 3 750 000 kronor, varav SolTechs andel uppgår till ca 35-45 procent, beroende på slutgiltig utformning av systemet.

En semitransparent solcell kan användas såväl i en glasfasad som ett glastak. Solcellsanläggningen på skolan i Vallastaden består av två delar. SolTech ST (semitransparenta tunnfilmssolceller) monteras på fastighetens fasad av Sapas återförsäljare Preconal AB. Fasaden har en transparensgrad som varierar från 0-40 procent och en installerad effekt om cirka 27 600 watt. SolTech Supreme (tunnfilmssolceller) monteras på fastighetens tak av Glacell AB, som arbetat med solceller sedan 2006 och ingår i Lambertsson Sverige AB. Denna del av systemet har en installerad effekt om cirka 84 000 watt.

– Sedan introduktionen av vårt samarbete med Sapa på Nordbyggmässan har intresset ökat markant. Helt integrerade semitransparenta solcellslösningar ger äntligen byggindustrin möjligheten att bygga solenergi med estetiska kvalitéer. Att Skanska som en ledande aktör inom Grönt byggande lägger en första order är ett styrkebesked. Vi ser fram emot fler affärer i Norden och Baltikum utifrån alla de affärsmöjligheter vårt exklusiva avtal med Sapa ger upphov till, säger Frederic Telander, vd i SolTech Energy, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143