23948sdkhjf

Veidekke förvärvar anrikt anläggningsföretag

VD: "Både stolta och glada att få bli en del av Veidekke-koncernen"
Veidekke Entreprenad förvärvar ett av Norrbottens mest anrika anläggningsföretag, AB Berggren & Bergman. Det berättar företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Berggren & Bergman har en omsättning på drygt 130 miljoner med verksamhet huvudsakligen i övre Norrland. Totalt är det i dag 45 medarbetare i bolaget, varav cirka 25 yrkesarbetare.

Byggmarknaden i Malmfälten inklusive Luleå är en viktig marknad för Veidekke Entreprenads anläggningsverksamhet, och den bedöms att ha en stor potential på sikt att öka både avseende omsättning och lönsamhet. AB Berggren & Bergman skall fortsatt koncentrera sig på den marknaden de arbetar i dag och samverka, stötta och stärka Veidekke i de projekt där verksamheterna kompletterar varandra.

"På detta sätt stärks Veidekkes konkurrenskraft i Norrland", enligt pressmeddelandet.

– Veidekke är en relativ ny aktör, men en aktör som låtit talat om sig på den norrländska marknaden. I området finns det i dag en stor och lönsam marknad inom anläggningsbyggandet, där vi nu genom AB Berggren & Bergman får möjlighet att bredda utbudet och kan utföra mer komplexa anläggningsprojekt, säger Mathias Rönnholm regionchef för Veidekke Anläggning Nord.

Berggren & Bergman utför betongarbeten, grundläggning, VA-projekt, gatu- och vägprojekt, asfaltarbeten, med mera – i främst Norrbotten. Den största delen är i Kiruna, Gällivare, Luleå samt även en del i Västerbotten (Skellefteå).

– Vi på AB Berggren & Bergman är både stolta och glada att få bli en del av Veidekke-koncernen. Tillsammans med Veidekke kan vi fortsätta och utvecklas som stark aktör i Norrland. Våra värderingar och tankar om företagskultur stämmer väl överens med Veidekkes och vi ser med tillförsikt fram emot framtida samarbete, säger Urban Nilsson vd för AB Berggren & Bergman.

Övertagandet sker per 5 juli 2016, och verksamheten kommer att bedrivas som ett dotterbolag till Veidekke Entreprenad och behålla sitt varunamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079