23948sdkhjf

Västlänken: Kompletteringar skickade till mark- och miljödomstolen

Alla större tillståndsärenden kompletteras.
Trafikverkets process med att ansöka om tillstånd hos mark- och miljödomstolen inleddes i februari. I början av maj fick Västlänken-projektet krav på kompletteringar från domstolen utifrån den första remissomgången. Sedan dess har Trafikverket arbetat med kompletteringarna och nu har dessa skickats till domstolen. Det berättar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Syftet med ansökan till mark- och miljödomstolen är att fastställa villkoren för hur projekten Västlänken och Olskroken planskildhet får anläggas. Den så kallade tillåtligheten ska inte prövas då den frågan är avgjord genom det beslut som regeringen fattade i juni 2014.

Kompletteringarna består bland annat av utredningar om påverkan på hydrogeologin som har utförts tidigare, och som myndigheterna har bett att få del av. En del av frågorna har handlat om risken för påverkan på kulturhistoriskt värdefulla byggnader och fornlämningar. Vissa frågor har också handlat om risken för buller och vibrationer, samt hur det säkerställs att sådana störningar så långt som möjligt begränsas.

Alla större tillståndsärenden kompletteras innan processen går vidare till nästa steg som är den så kallade kungörelsen. När domstolen anser att ansökan är tillräcklig kommer de att kungöra den, vilket innebär att myndigheter och allmänhet kan komma med synpunkter. Enligt den preliminära tidplanen sker detta troligen någon gång i augusti/september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.071