23948sdkhjf

Prestigekontrakt till NYAB

Nyanläggarna i Luleå AB, NYAB, tar uppdrag för LKAB.
NYAB Sverige AB vinner LKAB:s förtroende och erhåller två större kontrakt i samband med samhällsomvandlingen i Gällivare.

Företaget tilldelas kontrakten för ”Mark & Infrastruktur Koskullskulle” och ”Flytt kulturbyggnader KOS”.

– Gällivare är en intressant ort med ett aktivt näringsliv. Det har varit vårt uttalade mål att spela en större roll i Malmfältens pågående samhällsomvandlingar säger Fredrik Karkiainen, arbetschef anläggning, NYAB.

Kontrakten mellan NYAB och LKAB avser mark och infrastruktur på Koskullskulle samt flytt av 31 stycken byggnader, inkluderande ett pumphus, från Malmberget till Koskullskulle.

– Dessa kontrakt gör att vi kommer att ha en omfattande verksamhet i Gällivare till planerat färdigställande 30 september 2018. Alla projekt har sina utmaningar men detta är extra intressant med anledning av dess komplexitet och att det involverar så pass många av NYABs teknikgrenar säger Daniel Johansson, platschef mark, NYAB.

För flyttarbetet har företaget valt Mammoet som samarbetspartner och underentreprenör.

– Startmöte har vi hållit nu i veckan och redan kommande måndag inleder vi så smått produktionen. Tidsplanen för projekten är sammantaget pressad så det är bara att börja leverera, avslutar Daniel Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079