23948sdkhjf

Byggföretag gick i konkurs

Den registrerade vd:n visste inte om att han var vd.
När företaget i Rundvik kallades till konkursförhandlingar vid Umeå tingsrätt motsatte sig den registrerade vd:n. Det rapporterar Affärsliv24. Han hade nämligen aldrig hört talas om företaget – och visste inte om att han var vd.

Bolaget har jobbat med personaluthyrning samt renovering och bygg. I dagsläget har företaget en skuld till Skatteverket på 264 937 kronor.

När ansökan om konkurs inkom till Umeå tingsrätt kallades företagets vd till konkursförhandlingar. Men den registrerade vd:n förstod ingenting, han hade nämligen aldrig hört talas om bolaget – än mindre att han var vd.

Mannen är född 1994 och bosatt i Västmanland. Han misstänker att någon kapat hans identitet och registrerat honom som ställföreträdare i bolaget trots att han inte gett sitt godkännande till det. Han menar vidare att han för egen del inte har något emot att bolaget försätts i konkurs.

22-åringen har ännu inte upprättat en polisanmälan i ärendet, men är kallad till edgångssammanträde vid Umeå tingsrätt i augusti. Där ska han närvara via videolänk från Västmanlands tingsrätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079