23948sdkhjf

Undersökning visar: Bygg mer i trä

"Om vi ska klara att bygga så många bostäder som Sverige behöver till 2025 på ett hållbart sätt behöver vi bygga mycket mer i trä".
De flesta bostadskonsumenter vill bo i ett hus byggt i trä. Det visar en undersökning av Novus som Sveriges Träbyggnadskansli låtit utföra.

– Jag är inte förvånad över resultatet. Trä är vårt äldsta bygg- och konstruktionsmaterial som är lätt att få en bra känsla i, säger Susanne Rudenstam, Sveriges Träbyggnadskansli, i ett pressmeddelande.

Mer än varannan, 54 procent, anser att det är viktigt att få reda på vilken påverkan på klimatet själva bygget av huset de funderar på att köpa medfört.

– Om vi ska klara att bygga så många bostäder som Sverige behöver till 2025 på ett hållbart sätt behöver vi bygga mycket mer i trä. Det är det enda förnybara byggnadsmaterialet och innebär väsentligt lägre klimatpåverkan än andra byggmaterial.


Om undersökningen: Undersökningen innehåller 1011 intervjuer som genomfördes under perioden 28 april-3 maj 2016. Deltagarfrekvensen var 58 procent. Målgruppen var den svenska allmänheten 18-79 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094