23948sdkhjf

”Minecraft-hus” kan bli verklighet

Ett höghus på upp emot 13 våningar som till utseendet påminner om dataspelet Minecraft – mitt inne i centrala stan. Det kan bli verklighet i Skellefteå.
Privata fastighetsägare och en lokal företagare vill bygga "Höderskrapan" som ska rymma upp till 60 bostadsrättslägenheter. Nu har politikerna i bygg- och miljönämnden godkänt att en ny detaljplan för området görs. Det meddelar SVT Västerbotten.

– Projektet är spännande eftersom det enligt de planer som hittills finns är annorlunda i jämförelse med andra hus som finns här i Skellefteå, uppger Ann-Christin Westerlund (S), tf ordförande i bygg- och miljönämnden, till SVT Västerbotten.

Men Westerlund understryker att det är många frågor tjänstemännen behöver ta itu med för att kunna avgöra om det ens är möjligt.

– Vi behöver veta hur det kommer att påverka boende i området, vad som händer med ljuset i kvarteret, ja det är många frågor som vi söker svar på, säger hon till SVT och fortsätter:

– Vi är positivt inställda till ett ökat byggande och en förtätning av stan men vi behöver en ordentlig utredning, inte minst mot bakgrund av att vi tidigare bestämt att vi ska ha höghusen norr om Kanalgatan och vara mer restriktiva söder om den.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078