23948sdkhjf

Stenvalls Trä tillsätter ny VD

"Vi behöver ett tydligt och produktionsfokuserat ledarskap".
Stenvalls Trä AB har under de senaste åren befunnit sig i den mest expansiva perioden i företagets historia. Som ett led i att nå målet om att kunna producera 500 000 kubikmeter sågade trävaror per år, tillträder Erik Sjölund som vd för företaget från och med den 1 september 2016.

– Vi har under de senaste åren gjort stora investeringar och vi är just nu i en expansionsfas där vi ska höja produktionen och effektiviteten, berättar Anna Flink, delägare och ordförande i styrelsen på Stenvalls Trä, till Building Supply.

– I den här fasen behöver vi ett tydligt och produktionsfokuserat ledarskap, något som vi menar att Erik Sjölund besitter, fortsätter Flink.

Erik Sjölund har en lång erfarenhet från skogs- och sågverksbranschen och kommer närmast från en anställning som vd för Moelven Årjängs såg. Fram tills dess att han tillträder sin nya tjänst jobbar nuvarande vd:n Anders Nordmark kvar.

– Nordmark har under sina år lett företaget mycket bra. Han har fått ett seriöst seriöst erbjudande om att jobba kvar i koncernen och diskussioner pågår, men inget beslut har i dagsläget fattats, uppger Anna Flink.

Tillträdande vd:n Erik Sjölund ser med spänning fram emot sitt kommande uppdrag:

– Jag är tacksam att få möjligheten att leda företaget på den här spännande resan, där jag kommer att få möjlighet att tillämpa hela min skogliga och industriella erfarenhet, säger han i en kommentar.

Stenvalls Trä AB är ett familjeägt sågverksföretag som utöver verksamhet inom trä- och byggvaruhandel med XL BYGG Stenvalls, även äger helikoptertransportbolaget Kallax Flyg och IT-bolaget Genesis IT.

Koncernen sysselsätter cirka 300 personer och har, enligt pressmeddelandet, en omsättning över en miljard kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078