23948sdkhjf

Boråsföretag tog hem jätteorder från Rusta

Projekterade och producerade alla rörinstallationer i centrallager på 63 000 kvadrat.
Rusta har byggt ett centrallager i Norrköping, något som innebar en byggkostnad på runt 350-400 miljoner kronor. Boråsbaserade företaget Högbergs Rör fick det prestigefyllda uppdraget att projektera och producera alla rörinstallationer.

– Vi har tidigare gjort många stora lagerlokaler som liknar Rustas, säger Örjan Dalemyr som är projektledare på Högbergs Rör, i ett pressutskick.

Hem- och fritidsproduktkedjan Rusta började bygget av ett stort centrallager i Norrköping våren 2014. Byggytan uppgår till 63 500 kvadratmeter.

Rusta logistik var byggherre för projektet och Rusta står som ägare av lagerfastigheten. Ett antal andra företag har varit inblandade i projektet, till exempel Högbergs Rör vars uppdrag var projektering och produktion av rörinstallationer. Företaget – som finns i Borås – var enligt pressutskicket, trots avståndet, bäst lämpade för jobbet.

– Vi fick nog uppdraget för att vi är bra på sådana här typer av jobb och vi har väldigt många referensjobb med liknande hus. Vi har tidigare gjort andra stora lagerlokaler som liknar Rustas. Det har varit ett ganska stort jobb för vår del, uppger Örjan Dalemyr vidare.

Från Högbergs Rör är det två stycken rörläggare som har jobbat heltid med det omfattande projektet. Under en tid fick de utöka personalstyrkan med tre anställda.

– Det är väldigt kul att göra sådana här typer av jobb med mycket prestige, avslutar Örjan Dalemyr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343