23948sdkhjf

Allt närmare ombyggnad av trafikerad Stockholmsgata

Stökig bilgata ska få ett lyft.
Under flera års tid har många cyklister upplevt Vasagatan som ett osäkert cykelstråk med dålig framkomlighet. Gatan har varit en av Stockholms mest trafikerade och stökiga bilgator men nu kommer det bli ändring på det, berättar Tyréns i ett pressmeddelande.

2017 startas nämligen ombyggnationen av Vasagatan, från Tegelbacken till Norra Bantorget. Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns har tagit fram lösningen på uppdrag av trafikkontoret i Stockholm. Under hösten planeras bygghandlingarna att sammanställas till arbetet som förväntas stå klart 2019. Bland annat kommer Vasagatan att få bredare gång- och cykelbanor, fler träd och ett bredare stråk för uteserveringar.

– Det här är en helhetslösning där vi har tittat på hela gatan från fasad till fasad. Vasagatan är en av Stockholms viktigaste gator, både på grund av att Centralstationen ligger här men också eftersom att det är en länk för många cykelpendlare. Den har potential att bli en riktigt fin huvudgata i City, säger Hrund Skarphedinsdottir, ansvarig för projektet på Tyréns.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062