23948sdkhjf

Delete gör uppköp – blir störst i Norden

Affären är den största genom tiderna inom svensk rivning.
Umeåbolaget Delete Sverige förvärvar rivnings- och saneringsföretagen Demcom Demolition AB och Demcom Machine AB. Affären är den största genom tiderna inom svensk rivning, vilket framgår i ett pressmeddelande.

I och med affären blir koncernen ledande i Norden inom rivning och industrisanering.

– Nu ska vi flytta fram gränserna och sätta en ny standard för arbetarskydd och miljöarbete, säger Mårten Fuchs, vd på Delete i Sverige, i pressmeddelandet.

Demcom, med bas i Örebro, har i dag ett 50-tal anställda och omsätter cirka 170 miljoner kronor.

– Som jag ser det finns det ingen begränsning kring vad vi nu kan uträtta inom segmenten rivning och sanering, vare sig i Sverige eller Finland, men även ute i Europa, säger Kim Dahl, vd på Demcon.

– Det är ett betydelsefullt förvärv som gör oss till den ledande aktören inom rivning i Sverige, en position vi redan har i Finland. Vårt mål är att bli det självklara valet som leverantör av miljöservicetjänster och med Demcoms expertis och fina referenser kliver vi definitivt närmare det målet, säger Deletes koncernchef Jussi Niemelä.

Deletekoncernen har drygt 800 medarbetare i Norden och omsatte 1,3 miljarder kronor under fjolåret. Enligt Delete har man sedan länge arbetat enligt den så kallade SKA100%-modellen, där skydd, kvalitet och attityd alltid sätts i första rummet.

– Vi vill gå i första ledet och tydligt visa att det är kaxigt att ta ansvar. Vi håller hög nivå i dag, men vi och branschen kan ställa ännu högre krav på oss själva, såväl när det gäller medarbetarnas säkerhet som miljöarbetet och kvaliteten i det arbete vi utför, säger Mårten Fuchs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064