23948sdkhjf

Skanska i intentionsavtal med Sollentuna

Möjliggör 500 nya bostäder.
Sollentuna kommun driver sedan 2012 ett programarbete för området kring Turebergsleden, ett före detta mässområde, Malmvägen och kvarteret Tabellen. Målet med programarbetet är att utveckla denna kommundel till ett mer levande och stadslikt område med bostäder, kontor, handel och publika verksamheter.

Under stadsbyggnadsnämndens sammanträde togs beslut om att gå vidare med planerna på att skriva ett intentionsavtal med Skanska gällande det gamla mässområdet. Intentionsavtalet med Skanska reglerar vilken part som ska exploatera vilka kvarter, vilket är en viktig del i det fortsatta programarbetet för området. Avtalet möjliggör omkring 500 nya bostäder och omkring 25 000-30 000 kvm yta för lokaler av olika slag.

– Mässområdet är ett av Skanskas mest prioriterade utvecklingsområde i Stockholmsregionen. Avtalet med Sollentuna kommun är inte bara efterlängtat utan en viktig milstolpe och ett tydligt avstamp för det fortsatta arbetet tillsammans, kommenterar Sara Ax Nordstrand, affärsutvecklare på Skanska, i ett pressmeddelande.

Det slutliga beslutet kring intentionsavtalet med Skanska väntas tar under kommunfullmäktiges sammanträde den 20 juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063