23948sdkhjf

Cowi vinnare i internationell designtävling

"Många månaders hårt arbete har lönat sig".
Cowi, tillsammans med Dissing+Weitling har vunnit designtävlingen om en ny kust-till-kust-länk som ska förbinda städerna Shenzhen och Zhongshan i Guandongprovinsen i södra Kina.

Länken kommer att vara 24 kilometer lång, och den kommer att bestå av två konstgjorda öar, två broar och världens bredaste nedsänkta tunnel med åtta körfält i varje riktning och den kommer att ha en kapacitet på 90 000 bilar per dag.

– Många månaders hårt arbete har lönat sig, och vi är naturligtvis mycket stolta över att vara vinnare. Jag visste från första ögonblicket att det här var ett extraordinärt projekt, säger Lars Hauge, Regional Vice President på Cowi, i ett pressmeddelande.

Fakta om projektet

ShenZhong-länken är totalt 24 km lång.

De längsta hängbroarna har ett brospann på 1 588 m och en balkkonstruktion som möjliggör optimal vindstabilitet.

Tunneln kommer att slå världsrekord som den bredaste sänktunneln med de bredaste vägarna som någonsin byggts. Det föreslagna konceptet är en efterspänd konstruktion i en segmentuppdelad tunnel som består av totalt 31 element, där ett element normalt är 185 meter långt och det största är 70 meter brett. Bredden på vägfältet varierar mellan 19 och 38 meter.

Ön kommer att hysa en mängd olika funktioner med ekologiska och hållbara lösningar. Den kommer att ha 15 000 m2 konferens-, kontors- och restaurangyta samt en strandpromenad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078