23948sdkhjf

De ska bygga spårväg i Lund

Tekniska nämnden har valt vinnare.
Det blev Skanska som tog hem upphandlingen av entreprenaden ”Nybyggnation av spårväg mellan Lund C och ESS”.

Entreprenaden omfattar projektering och byggande av spårvägsinfrastrukturen på sträckan Lund C – ESS.

– Det är mycket glädjande att byggstarten närmar sig! Spårvägen är viktig för att Lunds transporter ska bli mer fossilfria och det är fantastiskt att se att visionen om en hållbar stadsutveckling i nordöstra Lund börjar bli verklighet, säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Enligt SVT Nyheter Skåne kommer spårvägen att bestå av cirka 5,5 kilometer dubbelspår med nio hållplatser. Kommunen räknar med en kostnad på 776 miljoner kronor för infrastruktur, som delas med staten.

Entreprenaden startar innan sommaren, direkt efter att kontraktet är undertecknat. Bygget av spårvägen beräknas starta vid årsskiftet 2016-17.

Beställaren – Lunds kommun – och den upphandlade entreprenören – Skanska – ska nu bilda en gemensam genomförandeorganisation för att arbeta i utökad samverkan.

– Det första som drar igång är planering och projektering. Genom att samverka kan vi tillsammans hitta kostnadseffektiva lösningar och byggmetoder med fokus på anläggningens kvalitet. Vi ser fram emot samarbetet med Skanska som har kompetens och erfarenhet både av spårvägsbyggande och arbete i utökad samverkan,kommenterar Pernilla von Strokirch, projektchef för Spårväg Lund C – ESS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094