23948sdkhjf

Nya delägare i Girovent

Nu väntar fortsatt tillväxt.
Ventilationskanals- tillverkaren Girovent tar nästa steget i sin utveckling och bjuder in fyra nya delägare till företaget. Syftet är, enligt grundarna Bruno Sefbom och Johnny Östby, att kunna bygga vidare på bolagets positiva utveckling.

– Vår ambition är att vara branschledare vad gäller kvalitet, leveranssäkerhet och miljöfrågor. Vi har nu nått en storlek där nästa steg i vår utveckling kräver kompletterande kompetens och nätverk, förklarar Bruno Sefbom och tillägger:

– Därför är vi glada att vårt bolag intresserat fyra personer med djup och bred kunskap om industriell utveckling, strategi och finansiering.

De nya delägarna är Leif Johansson, tidigare vice vd i Ratos, Arne Karlsson, f d vd i Ratos, Stig Karlsson, tidigare Investment Director i Ratos och Per Nordgren, tidigare vd i Hägglunds Drives. Alla fyra är idag verksamma som styrelsearbetare.

Bruno Sefbom och Johnny Östby kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och verksamheten kommer kortsiktigt att vara oförändrad.

– På lite längre sikt är dock målsättningen att vi skall ta ytterligare steg i vår utveckling, vilket bland annat kommer att innebära ett behov av att rekrytera nya, duktiga medarbetare, säger Johnny Östby.

Girovent grundades av Bruno och Johnny i Hammarby 1989. 2003 flyttade bolaget till de nuvarande lokalerna i Segeltorp och sedan dess har utvecklingskurvan pekat uppåt. Omsättningen har ökat från 8 till 40 Mkr och den starka byggmarknaden gör att utsikterna för de kommande åren är goda.

De nya delägarna, som också kommer att representeras i styrelsen, kommer att äga 15 procent vardera i Girovent, medan Bruno Sefbom och Johnny Östby behåller 40 procent tillsammans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063