23948sdkhjf

Serneke tar över flygplats

Visionen: skapa ett centrum för fordonsutveckling.
Under onsdagen tillträde Serneke Säve flygplats i Göteborg och blev därmed ny ägare av flygplatsområdet inklusive samtliga byggnader.

Det var i augusti 2015 som det tecknades ett intentionsavtal som nu resulterat i att Serneke köper flygplatsen, vilket säkerställer verksamheten för allmänflyget och 112-verksamheten.

Det område som Serneke förvärvar omfattar totalt 2 miljoner kvadratmeter med byggnader om cirka 20.000 m2 lokalyta bestående av kontor, handel och lagerbyggnader. Förvärvet görs genom en bolagsaffär med en initial köpeskilling om 175 miljoner kronor samt en eventuell tilläggsköpeskilling om maximalt 200 miljoner beroende på områdets kommande utveckling.

– Vi vill behålla allmänflyget samt 112-verksamheten och samtidigt ta vara på all den outnyttjade markyta som finns och skapa ett levande område som attraherar såväl allmänhet som företag och verksamheter, kommenterade Ola Serneke, vd Serneke Group, i samband med en presskonferens.

Sernekes vision är att skapa ett centrum för fordonsutveckling med testbanor, laboratorium, försäljning och bilprovning kombinerat med ett upplevelsecentrum med ett välutvecklat evenemangsstråk. Som komplement till den befintliga skjutbanan, ridskolan och Aeroseum utvärderar Serneke också möjligheten att bygga bland annat motorstadium med STCC bana, upplevelse- och äventyrsbad, utbildningslokaler, hotell och outdoor-verksamheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079