23948sdkhjf

Svevia möblerar om i styrelsen

Tre nya ledamöter invalda.
Charlotte Bergman, vd ELU Konsult, Petter Eiken, vd ROM Eiendom AS och Anna-Jeanette Larnelius, vVD Norconsult, valdes vid årsstämma den 29 april in som ledamöter i Svevias styrelse.

– Utifrån min branschbakgrund och långa erfarenhet från bland annat att driva projekttung verksamhet kan jag bidra till att utveckla Svevia till ett än mer affärsmässigt och konkurrenskraftigt bolag. Ett annat fokus är ledarskapet och vikten av engagerade medarbetare som får möjlighet att utvecklas, något jag lagt stor vikt vid under mina år som chef och ledare, säger Charlotte Bergman i ett pressmeddelande från Svevia.

Möjligheterna för Svevia på den nordiska marknaden är goda menar Petter Eiken.

– Vi står inför stora och spännande utmaningar inom infrastrukturområdet, inte minst med tanke på den befolkningstillväxt som sker i Norden. Jag har ägnat mitt yrkesverksamma liv åt entreprenadbranschen och ser fram emot att med min erfarenhet och bakgrund bidra till att ytterligare utveckla Svevia till en ledande leverantör i Norden inom anläggning, drift och underhåll, kommenterar han.

Anna-Jeanette Larnelius är väl förtrogen med den bransch som Svevia verkar i, bland annat som ombud i stora infrastrukturprojekt. Hon deltar också i branschutvecklingsarbetet mellan Trafikverket, Sveriges Byggindustrier och STD-företagen, med fokus på effektiviseringar och riskminimeringar i entreprenadprojekt.

– Min roll har aldrig varit förvaltarens, utan jag har arbetat med stark tillväxt, förändringsarbete, utvecklat ny verksamhet och även avvecklat. Alla dessa erfarenheter tar jag med mig in i styrelsearbetet med mål att bidra till Svevias fortsatta positiva utveckling, säger Anna-Jeanette Larnelius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063