23948sdkhjf

Stark öppning av Midroc

”Ett av de bästa åren någonsin”, kommenterar koncernchef.
Midroc Europe redovisar i sin Annual Review för 2015 ett resultat före skatt på 545 miljoner, vilket kan jämföras med föregående års siffra på 128 miljoner kronor. Omsättningen under året var 5,8 miljarder, vilket är en ökning med drygt 9 % mot föregående år då siffran var 5,3 miljarder.

− 2015 var sammanvägt ett av de bästa åren någonsin för Midroc, med fortsatt god resultatutveckling och internationell expansion. Trots en marknad präglad av allt tuffare konkurrens är koncernen väl positionerad för fortsatt tillväxt, säger Christer Wikström, en av Midrocs koncernchefer.

Anledningen till ökningen av omsättningen är en positiv utveckling för båda av koncernens affärsområden. Rekordresultatet beror framför allt på en hög andel fastighetsförsäljningar och i synnerhet på försäljningen av prestigefastigheten Jakob Mindre på Gustav Adolfs torg i Stockholm. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Vill ha färre kontakter
Bolagen inom affärsområdet Tjänster, som erbjuder konsult- och entreprenadtjänster till infrastruktur-, industri- och byggsektorn, har haft ett gynnsamt år med god efterfrågan men samtidigt allt tuffare konkurrens. Flera av bolagen gör sina bästa resultat någonsin, där Midroc Electro utmärker sig med en resultatförbättring på drygt 60 % från föregående år.

− En tydlig trend är att allt fler av våra industrikunder föredrar strategiska samarbeten med färre antal leverantörer som kan erbjuda interdisciplinära tjänster. Detta går helt hand i hand med vår koncernstruktur, vårt erbjudande och våra bolags långa erfarenhet av samarbete, säger Christer Wikström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079