23948sdkhjf

Veidekke: "Känner oss hedrade"

Vinner kontrakt för Borås Energi.
Anläggningsjätten Veidekke har fått i uppdrag att bygga överföringsledningar åt Borås Energi. Projektet, som går under namnet Energi- och MiljöcenterTM (EMC), omfattar ett nytt kraftvärmeverk, avloppsreningsverk samt tillbyggnad och anpassning av befintligt biogasanläggning.

Anläggningarna ska byggas i anslutning till existerande avfallsanläggning som ligger på området Sobacken, cirka 7 km söder om Borås stad. I projektet ingår även markarbeten, överföringsledningar för avloppsvatten, dricksvatten och fjärrvärme. Det berättar Veidekke i ett pressmeddelande.

– Vi känner oss hedrade över att vi har vunnit det här projektet utefter de krav som Borås Energi och Miljö har ställt angående ekonomi, organisation och erfarenhet av liknande stora, komplicerade projekt. Det är ett samverkansprojekt, vilket vi brinner lite extra för eftersom de är mycket roligare för våra medarbetare att arbeta med då det ställer höga krav på involvering av kund, entreprenör och projektör, säger Peter Svenningsson, regionchef Veidekke Anläggning.

Projektering påbörjas omgående och projektet beräknas vara klart sommaren 2018. Veidekke är just nu i slutfasen av den förberedande markentreprenaden, ett projekt på cirka 100 miljoner kronor med en losshållning av 650 000 m3 berg på en 20 hektar stor yta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065