23948sdkhjf

De bygger plocklager åt klädjätte

H&M online expanderar med ett nytt, stort lager i Borås.
RO-Gruppens projekt – med ett helautomatiserat plocklager till H&M:s online-verksamhet – innefattar en tillbyggnad av lager och kontor på 7 500 kvadratmeter.

Byggnaden byggs i prefabricerad betong Lagret kommer också innehålla 9 000 kvadratmeter mezzaninebjälklag.

Lagret byggs i prefabricerad betong och har en bottenplatta på 7 500 kvadratmeter och med påbyggda bjälklag – mezzaninebjälklag – blir den totala ytan 16 500 kvadrat. En del av byggnaden, som kommer att bli 12 meter hög, ska innehålla ett helautomatiskt plocklager medan den största ytan upptas av ett manuellt lager. Kontoret kommer bara att ta en mindre del av denna yta i anspråk.

– Det är viktigt att golvet är ordentligt slätt så att truckar kan köra på det. Vi får också ta hänsyn till att det helautomatiska lagret ska inrymmas i byggnaden, säger Daniel Paterson på RO-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Från H&M:s sida ger Håcan Andersson, global presskontakt på bolaget, följande skriftliga kommentar om utbyggnaden:

”Utbyggnaden görs för att samla verksamheten vid Hulta och stödja vår fortsatta onlineexpansion både i Sverige men även globalt. I dagsläget har vi inga estimeringar kring om denna utbyggnad kan innebära nya arbetstillfällen”:

Kontraktet är värt cirka 70 miljoner kronor och byggstart är omgående. Inflyttning planeras ske till årsskiftet 2016/2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125