23948sdkhjf

Måleristrejken utökas

Förhandlingarna mellan Svenska Målarförbundet och Måleriföretagen går om intet. Därmed utökas strejken på fredagen.
Förhandlingarna mellan Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen avbryts efter att fackförbundet har avvisat budet som medlarna presenterade på torsdagen.

"Skälen är bland annat för att vi vill säkra det lönesystem som ger målarna en rättvis lön, vi vill också säkra kvaliteten i framtida lärlingsutbildningar samt säkra möjligheten att kombinera arbets- och familjeliv. Då detta inte var del av budet som vi mottog innebär det att vår varslade strejk utbryter i morgon", skriver Svenska Målareförbundet i ett pressmeddelande.

Det innebär att ytterligare 600 målare ut i strejk på fredagen och 19 företag förhindras helt från att bedriva verksamhet. Medlingsinstitutet har nu kopplats in.

"Målareförbundets ovilja att hitta en överenskommelse kommer att drabba både företag och deras medarbetare hårt. Det är högst olyckligt och något vi måste försöka förhindra. Vårt hopp står nu till medlarna att vi ska hitta en lösning så snart som möjligt", skriver Måleriföretagens vd, Björn Hellman, i ett pressmeddelande.

Målareförbundet var först ut av LO-förbundet att gå ut i strejk, redan den 8 april . Konflikten gäller lönerna men också rätten till arbetskläder och glasögon. Byggnads har varslat om sympatiåtgärder som rör cirka 100 personer på åtta företag. Sympatistrejken träder i kraft nästa fredag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063