23948sdkhjf

De ska utveckla Norrtälje hamn

Vinner uppdrag värt drygt en halv miljard kronor.
NCC har fått i uppdrag av Norrtälje kommun att i strategisk samverkan utveckla infrastrukturen i den nya stadsdelen Norrtälje Hamn.

Det beräknade ordervärdet uppgår till 450 miljoner kronor och uppdraget kommer att utföras i etapper fram till år 2022. Det framgår av ett pressmeddelande från storföretaget.

NCC:s uppdrag är att skapa hållbara lösningar för områdets infrastruktur i form av vatten- och avloppsnät, gator, cykelstråk, strandpromenad och parker. Dessutom byggs en ny hamnpir och dagvattendammar anläggs för att ta hand om och rena dagvattnet i stadsdelen. Efterbehandling av mark i den tidigare industrihamnen utgör också en betydande del av uppdraget.

– Vårt mål är att skapa en ny attraktiv stadsdel och för detta krävs långsiktiga relationer. Strategisk samverkan ger oss bra förutsättningar att växa ansvarsfullt och med dialog och flexibilitet, säger Roger Gustafsson, projektledare för Norrtälje Hamn i Norrtälje kommun.

Norrtälje Hamn blir en helt ny central stadsdel som innebär en förlängning och fördubbling av Norrtäljes stadskärna med ytor för bostäder, handel, rekreation och service.

– Vi är glada för förtroendet från Norrtälje kommun. NCC har en lång och bred erfarenhet av infrastrukturprojekt av det här slaget och när vi får möjlighet att samarbeta långsiktigt tillsammans med kommunen kan vi erbjuda ett helhetsåtagande som blir både mer effektivt och ger högre kvalitet i genomförandet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

NCC börjar med projektering i maj och byggstart sker augusti 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078