23948sdkhjf

Arkitema Architects ritar “Skogskvarteret”

Får i uppdrag att skapa lägenheter i Uppsala-satsningen Ulleråker.
Building Supply har tidigare berättat om Uppsala stads satsning på en helt ny stadsdel, det så kallade Ulleråker. Stadsdelen kommer att ha drygt 7000 bostäder, där fokus kommer att ligga på byggnader i trä. Byggstart för första bostäderna beräknas till sommaren 2017 och första inflyttning blir redan under 2018.


Arkitema Architects har nu vunnit uppdraget att för Rikshem och Folkhem Trä rita “Skogskvarteret” med 120 lägenheter i Ulleråker.

– Det är med stor glädje som vi ser fram emot att fortsätta utveckla projektet vidare och realisera visionen med Rikshem, Folkhem Trä och Uppsala kommun, säger Kristina Peters, associerad partner vid Arkitema Architects.

Husen kommer att byggas i trä vilket, enligt firman, ska ge mindre klimatpåverkan än traditionella stål- och betonghus. Dels genom mindre koldioxidutsläpp under uppförandet och dels genom att trä binder koldioxid under hela byggnadens livslängd.

Skogskvarteret kommer också att ha ett särskilt fokus på social hållbarhet med flera gemensamma funktioner och utrymmen för spontana möten mellan de boende. Lägenheterna kommer också att bestå av en blandning av hyres- och bostadsrätter samt ett LSS-boende för funktionsnedsatta personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109