23948sdkhjf

Inovyn planerar ny anläggning i Stenungsund

Storinvestering för lutfabriken. Cowi får stort projekteringsuppdrag.
Inovyn i Stenungsund, som bland annat producerar klor, lut och saltsyra, storinvesterar nu i en ny anläggning. Den natronlut som bildas vid klortillverkningen används vid tillverkning av pappersmassa för att frilägga fibrerna under massakokningen. Natronlut används också vid tillverkning av miljövänliga färg- och lacksystem.

Den nya anläggningen kommer vara en ny modern fabrik baserad på membranteknik. Kapaciteten för den nya anläggningen kommer att vara 123 000 ton per år och den totala investeringskostnaden beräknas uppgå till cirka 60 miljoner euro. Det framgår i ett pressutskick.

COWI har fått uppdraget att projektera systemhandlingen för den nya anläggningen och ha hand om inköp av anläggningsdelar med lång leveranstid. Ett tjugotal personer från bolaget kommer vara involverade i denna fas av projektet som beräknas vara klar 30 juni 2016.

– Det känns mycket roligt att vi har fått förtroendet att få en inledande roll i planeringen av den nya klorfabriken. Det är ett projekt som kommer stärka vår position inom processindustri ytterligare, säger Björn Göransson, projektledare på COWI.

Den nya anläggningen ska vara i drift i december 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156