23948sdkhjf

Inwido förvärvar danskt bolag

Tar steg för steg över fönsterfirman Outrup med sina 150 anställda.
Fönster- och dörrleverantören Inwido har tecknat avtal om att förvärva 25 procent av aktierna i det danska fönsterföretaget Outrup Vinduer & Døre. Parterna har också avtalat att resterande aktier kommer att förvärvas under 2018 och 2019. Förvärvet stärker, enligt ett pressmeddelande, Inwidos position på den danska marknaden.

Outrup, som grundades 1968 av Harry Ringgaard vars son Mogens nu leder och är huvudägare till bolaget, säljer och producerar fönster och dörrar i trä och aluminium på den danska marknaden.

– Outrups fönster och dörrar ligger rätt i tiden genom sin design och energieffektivitet. Förvärvet stärker vårt erbjudande i Danmark samtidigt som Outrups kompetens med fördel kommer att kunna användas i våra övriga bolag, säger Håkan Jeppsson, vd och koncernchef för Inwido.

Outrup har cirka 150 anställda och produktionen sker vid fabriken i Outrup på Mors i Danmark. Försäljningen under 2015 uppgick till cirka 180 miljoner danska kronor. I och med förvärvsavtalets struktur kommer samordning med Inwidos övriga verksamheter inte att inledas förrän tidigast i januari 2018. Det är också först då de huvudsakliga synergierna kommer att uppstå.

Förvärvet förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094