23948sdkhjf

Cramo vill anställa fler kvinnor

Planen är att rekrytera 30 kvinnor under 2016.
Jämställdhet ger både ökad lönsamhet och en mer attraktiv arbetsplats. Så resonerar maskinuthyrningsföretaget Cramo som den 8 mars arrangerar ”Öppet hus” för kvinnor på 27 depåer runt om i Sverige, som ett av många nya grepp för att locka kvinnor till en traditionellt manlig bransch.

För att locka och behålla fler kvinnor arbetar Cramos ledning med flera strategier – samarbete med rekryteringsföretag med särskild inriktning på kvinnor, att lyfta fram kvinnliga medarbetare som goda exempel på företagets karriärsida och att starta kvinnliga nätverk. Planen är att rekrytera 30 kvinnor under 2016.

– Syftet med våra ”Öppna hus” är att få visa upp att det finns många intressanta jobb i vår uthyrningsverksamhet och att ta kål på eventuella fördomar om att det måste vara tungt och smutsigt, säger Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo, i ett pressmeddelande.

– Uthyrningsbranschen utvecklas snabbt och är idag en serviceverksamhet där kundintresse, serviceanda, förmåga att bygga relationer och flexibilitet är avgörande personliga egenskaper. Det finns, kort sagt, inga arbetsuppgifter där det är ett hinder att vara kvinna – men många där det är en fördel, fortsätter hon.

Cramos kunder finns främst inom byggindustrin där Byggnads och Byggcheferna tillsammans driver en jämställdhetskampanj på temat ”Stoppa machokulturen”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078